Kernteam

Anne Annegarn

Coördinator One4Almere & Coalitie Kansrijke Start
Voorzitter Netwerkgroep
Senior adviseur bij Elaa (de ROS voor de regio Amsterdam en Almere)

06 – 219 06 633
a.annegarn@elaa.nl

“Ik heb 16 jaar gewerkt als verloskundige in een Amsterdamse achterstandswijk dus veel zwangere vrouwen, moeders en vaders meegemaakt. Vanuit die achtergrond heb ik veel te maken gehad met gezinnen waarbij een baby bij de geboorte al op achterstand stond. Daarom wil ik heel graag bijdragen aan vroeger signaleren van problemen en ze in zo weinig mogelijk stappen helpen oplossen.”

Jennie Huizing

Beleidsadviseur bij JGZ Almere

06-108 91 637
j.huizing@jgzalmere.nl 

“Vanuit verschillende functies (wijkverpleegkundige, jeugdverpleegkundige 0–4 jaar, beleidsmedewerker jeugd binnen Zorggroep Almere en nu Beleidsadviseur bij JGZ Almere) heb ik een groot netwerk en samengewerkt in én met verschillende domeinen. Het medisch domein, de geboortezorg, het sociaal domein, onderwijs en jeugdhulp. Domeinen die samenkomen binnen de coalitie Kansrijke Start. Ik hoop dat we een sterk netwerk neer kunnen zetten waar we ons bewust zijn wat de verschillende aspecten in het leven van aanstaande ouders hebben op de ontwikkeling van kinderen Dat hulpverleners en anderen elkaar eerder vinden om zo de beste ondersteuning tijdig in kunnen zetten bij ouders die dit nodig hebben. En dat we een stap kunnen zetten om de intergenerationele overdracht kunnen doorbreken.” 

Marjolein Poels

Projectleider Onderzoeksproject ONE
Projectleider Nu Niet Zwanger
Directeur House of Women

06 – 151 64 482
m.poels@ggdflevoland.nl

“Ik heb jarenlange ervaring als expert binnen de seksuele en reproductieve gezondheidszorg en ben gepromoveerd op het thema ‘gezond zwanger worden’. Mijn wens voor ONE is dat alle Almeerders zich empowered voelen om bewuste keuzes te maken rondom hun kinderwens en gezin. Niet iedereen is op de hoogte van het belang van de 1e 1000 dagen, en weet niet welke kansen er liggen om de gezondheid van de volgende generatie Almeerders te verbeteren. Ik zou met hulp van de professionals graag alle ouders actief betrekken, omdat we alleen samen écht een verschil kunnen maken.” 

Annemijn Visscher

Onderzoeker bij GGD Flevoland

06 – 826 64 697
a.visscher@ggdflevoland.nl  

“Binnen ONE houd ik me bezig met het onderzoek gericht op de preventie van onbedoelde, kwetsbare en tienerzwangerschappen in Almere. Daarnaast doe ik vanuit de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd onderzoek naar de eerste 1.000 dagen in Flevoland. Als onderzoeker houd ik me veel bezig met kansenongelijkheid in de samenleving, specifiek in de gemeenten van Flevoland. De kansen van een kind worden voor een groot deel al bepaald door de eerste 1.000 dagen van het leven, een periode van het leven waar het kind zelf geen invloed op heeft. Met ONE wil ik me graag samen met inwoners en professionals uit Almere inzetten om de kansenongelijkheid van kinderen tijdens de eerste 1.000 dagen te verminderen.”

Jolieke Warmer

Onderzoeker bij GGD Flevoland

06 – 181 07 034
j.warmer@ggdflevoland.nl   

“Binnen ONE houd ik me bezig met het onderzoek gericht op de preventie van onbedoelde, kwetsbare en tienerzwangerschappen in Almere. Ik houd me veel bezig met het doen van onderzoek bij verschillende doelgroepen, zoals jongeren en scholen, en het doen van data-analyses. Mijn wens voor ONE is dat potentiële kwetsbare ouders in Almere goed geïnformeerde keuzes kunnen maken rondom kinderwens en anticonceptiegebruik, ondersteund door een netwerk van professionals.”