Gratis online Centering-groepen voor Oekraïense zwangeren

11 juli 2022

Zwangeren die vanwege de oorlog zijn gevlucht uit Oekraïne en nu in Nederland verblijven, kunnen vanaf juli gratis deelnemen aan online groepsgewijze ondersteuning in eigen taal. Deze wordt aangeboden door een verloskundige en een cultuur-mediator. Het doel is de deelnemers te verbinden met de Nederlandse geboortezorg, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken over hun zwangerschap, bevalling en de geboorte van hun kind in Nederland. Heb je een Oekraïense zwangere onder controle in jouw praktijk of afdeling? Meld haar dan gelijk aan. Vanaf juli starten er verschillende groepen, waarbij per groep maximaal 12 deelnemers kunnen aansluiten.

Zo kun je iemand aanmelden
Heb je een Oekraïense zwangere onder controle, die wil meedoen? Meld haar hier aan. De zwangere wordt gebeld, krijgt toelichting in het Oekraïens/Russisch, en wordt met haar toestemming definitief aangemeld. Let wel: dit aanbod is aanvullend op jouw verloskundige zorg voor deze vrouw en kan die natuurlijk niet vervangen.

Er zijn geen voorwaarden of drempels voor aanmelding en deelname. Iedereen mag iemand aanmelden (professional uit eerste en tweede lijn, vrijwilliger of buurt­genoot). Iedere Oekraïense zwangere is welkom en deelname is gratis.

Vijf online bijeenkomsten
De Online Centering Pregnancy groep voor Oekraïense zwangeren bestaat uit vijf bijeenkomsten waarbij gepraat wordt over voor hen relevante thema’s rond zwangerschap, bevalling en geboorte.

Achtergrond
Dit project wordt ontwikkeld en aangeboden door Stichting Centering Nederland, en ondersteund door CPZ en KNOV. Het komt tot stand met financiering van de Bernard van Leer Foundation, een particuliere stichting die zich inzet voor een sterke start voor alle kinderen.

Meer informatie? Bekijk het hele bericht op de website van CenteringZorg.

Meer nieuws

Gratis Babystartpakket

Gratis Babystartpakket

1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Jaarlijks worden 13.000 baby's onder de armoedegrens geboren. Dat zijn 35 baby's per dag! Hulpverleners kunnen - na registratie - een GRATIS...

Lees meer
Vragenlijst professionals in Almere

Vragenlijst professionals in Almere

(Preventie van) kwetsbare zwangerschappen in Almere – jouw mening is belangrijk! In Almere werken zorgprofessionals en inwoners samen om de eerste 1000 dagen van het leven zo goed mogelijk te maken....

Lees meer