Ga jij het gesprek aan? Praten over kinderwens met cliënten met een licht-verstandelijke beperking

29 april 2024

Voor het bespreken van een kinderwens met cliënten met een LVB zijn al veel interventies, maar juist het gesprek starten wordt vaak als lastig ervaren. Daarom zijn er in samenwerking met professionals uit de praktijk twee producten ontwikkeld:

1. Een animatievideo voor cliënten.
2. Een praatplaat voor professionals.

De animatievideo duurt ongeveer 1,5 minuut en kan samen met de cliënt en hulpverlener worden bekeken via de QR code op de praatplaat. In de video zitten ook pauzemomenten die kunnen worden gebruikt om het gesprek te starten of even na te denken.

De praatplaat is bedoeld voor professionals. Na of tijdens het kijken van de video ondersteund de praatplaat de hulpverlener om het gesprek met de cliënt te voeren over een kinderwens. Op de praatplaat staan twee routes beschreven: voor wel/geen kinderwens. In de praatplaat verwijzen we naar de website van Nu Niet Zwanger. Hier kan je terecht als je behoefte hebt aan extra ondersteuning of wilt opschalen.

Meer nieuws

Terugblik trainingen Vaderschap

Terugblik trainingen Vaderschap

ONE 4 Almere heeft onlangs drie trainingen over vaderschap georganiseerd. David Borman, een ervaren communicatietrainer, verloskundig opleider, auteur, vader en verloskundige (niet-praktiserend),...

Lees meer
Resultaten vragenlijst vaderschap Almere

Resultaten vragenlijst vaderschap Almere

Eén van de speerpunten binnen ONE 4 Almere is vaderschap. In Almere is onderzoek gedaan met vaders, waarbij gebruik is gemaakt van een vragenlijst en groepsgesprekken. Hiermee is onderzocht of er...

Lees meer