Terugblik trainingen Vaderschap

18 juni 2024

ONE 4 Almere heeft onlangs drie trainingen over vaderschap georganiseerd. David Borman, een ervaren communicatietrainer, verloskundig opleider, auteur, vader en verloskundige (niet-praktiserend), deelde tijdens de trainingen waarom het essentieel is om te investeren in aanstaande vaders. Hij belichtte de huidige betrokkenheid van vaders in de zorg en behandelde uitdagingen in de communicatie met professionals en het begrijpen van persoonlijke normen en waarden.

Debby van Asselt, trekker van de netwerkgroep van ONE 4 Almere, is enthousiast over de resultaten van de trainingen: “Het was mooi om te zien hoe we professionals hebben kunnen inspireren om meer aandacht te hebben voor vaders in de zorg in Almere.”

Tijdens de trainingen gingen de professionals in gesprek en reflecteerden ze op hun eigen handelen en de organisatie op dit moment. Ze kregen praktische tips om deze kennis direct toe te passen. Eén van de professionals benadrukte: “We hebben nu meer handvatten gekregen om aanstaande vaders te ondersteunen. En hoe we de positieve effecten van betrokkenheid kunnen benadrukken en kunnen invullen.”

Dankzij David, die op humoristische wijze het belang van aandacht voor vaders in de opvoeding benadrukte, hopen we op een brede verspreiding van dit inzicht. We hopen dat de aandacht die ONE 4 Almere heeft voor vaders, zich als een olievlek zal verspreiden. Zowel onder professionals als onder vaders.

Meer nieuws

Resultaten vragenlijst vaderschap Almere

Resultaten vragenlijst vaderschap Almere

Eén van de speerpunten binnen ONE 4 Almere is vaderschap. In Almere is onderzoek gedaan met vaders, waarbij gebruik is gemaakt van een vragenlijst en groepsgesprekken. Hiermee is onderzocht of er...

Lees meer