Intentieverklaring Kansrijke Start ondertekend: Samenwerken aan een kansrijke generatie in Almere

7 november 2022

Op 1 november tekenden bestuurders van organisaties uit de zorg en geboortezorg en wethouder Roelie Bosch (Jeugd) de intentieverklaring Kansrijke Start Almere 2022-2024. Met deze ondertekening versterken de bestuurders de werkwijze Kansrijke Start, waarmee de organisaties rondom geboortezorg en het sociaal domein gezamenlijk de kansen van baby’s en peuters uit kwetsbare gezinnen vergroten. Zo werken zij samen aan een kansrijke generatie in Almere.

Meer voor elkaar betekenen in de stadsdelen

Met de intentieverklaring wordt deze samenwerking behouden en versterkt: De bestuurders geven de professionals binnen hun organisatie ruimte voor het werken volgens de werkwijze Kansrijke Start. De ondertekening vond plaats op de ONE netwerkbijeenkomst ‘Samen voor de beste START in Almere! in het stadhuis.

Organisaties

Organisaties die de intentieverklaring tekenden zijn GGD Flevoland, JGZ Almere, Flevoziekenhuis, Wijkteam Almere, Regio-organisatie Huisartsen Almere,Verloskundigenpraktijk De Eerste Stap, Verloskundigenpraktijk Het Geboorte Atelier en Kraamzorg Samenwerkingsverband.

 

Meer nieuws

Gratis Babystartpakket

Gratis Babystartpakket

1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Jaarlijks worden 13.000 baby's onder de armoedegrens geboren. Dat zijn 35 baby's per dag! Hulpverleners kunnen - na registratie - een GRATIS...

Lees meer
Vragenlijst professionals in Almere

Vragenlijst professionals in Almere

(Preventie van) kwetsbare zwangerschappen in Almere – jouw mening is belangrijk! In Almere werken zorgprofessionals en inwoners samen om de eerste 1000 dagen van het leven zo goed mogelijk te maken....

Lees meer