ONE netwerkbijeenkomst 7 december 2023

Terugblik netwerkbijeenkomst ‘Early Life Stress’

18 december 2023

Met een enthousiaste, goedgevulde Burgerzaal in het Stadhuis van Almere vond op donderdag 7 december de ONE (Kansrijke Start) netwerkbijeenkomst ‘Early Life Stress’ plaats. De deelnemers konden kennis en inspiratie opdoen, nieuwe partners ontmoeten en ook zelf aan de slag met de opgedane kennis. Wij kijken terug op een succesvolle avond.

Het programma stond in het teken van stress en de langdurige impact ervan op (toekomstige) ouders en hun kinderen. De onderwerpen die binnen het Kansrijke Start-initiatief in Almere zijn aangepakt, draaien allemaal om het herkennen en verminderen van stressfactoren.

Twee ervaringsdeskundigen deelden hun verhaal over hoe zij stress hebben ervaren gedurende de eerste 1000 dagen. Deze verhalen lieten zien hoe stress doorwerkt in het ouderschap en welke effecten een opeenstapeling van verschillende stressoren kan hebben.

Pharos gaf een mini-college over de impact van stress op het brein en benadrukte het aanzienlijke verschil dat professionals kunnen maken wanneer de oorzaak tijdig wordt herkend en wanneer ze kunnen inspelen op wat ouders nodig hebben om hun stress te verminderen.

 

babypoppen

 

Daarna was er gelegenheid voor netwerken aan tafels met professionals uit diverse beroepen. Elke tafel kreeg een babypop met een paspoort waarin de situatie en achtergrond van deze baby werden beschreven. Gezamenlijk werkten de tafelgenoten aan oplossingen om deze baby een kansrijke start te geven.

Gedurende het komende jaar zullen deze poppen een reis maken langs alle tafelgenoten, waarbij steeds twee professionals elkaar persoonlijk ontmoeten. In het paspoort van de baby kunnen zij noteren wat zij kunnen bijdragen aan dit gezin. Hierdoor leren de deelnemers elkaar en elkaars expertise nog beter kennen. De baby’s keren volgend jaar terug op de netwerkbijeenkomst met een schat aan kennis in hun paspoort.

Na een korte evaluatie sloten we de avond af met het uitdelen van goodiebags, dit jaar in de vorm van een mooie rugzak met het logo van ONE, gevuld met diverse flyers en folders.

Volgend jaar meedoen?

Wil je er volgend jaar (weer) bij zijn? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van ONE en word lid van de ONE LinkedIn-groep. Zo ben je verzekerd van een uitnodiging in je mailbox!

 

 

Meer nieuws

Vaderschap verdient ook ondersteuning

Vaderschap verdient ook ondersteuning

De betrokkenheid van een vader bij de zwangerschap en opvoeding heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind, zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond. Toch gaat over het...

Lees meer